7 maj 2021
20:00

Täby FK 1

Referat: Djurgårdens IF FF 1 - Täby FK 1

Äntligen är seriespelet igång igen efter mer än sex månader utan fotbollsmatcher! För Vanna som var skadad nästan hela förra säsongen var uppehållet ännu längre. Den första matchen i Div 1 spelades mot Täby FK på Enskede IP. Tjejerna öppnade matchen mycket starkt och pressade Täby högt upp i banan. Vi tryckte oss fast i sista tredjedelen och efter sex minuter fick vi en hörna från vänster. Lollo slog hörnan perfekt, Stina mötte med kroppen och styrde in säsongens första mål och ledning 1-0. Vårt fina spel fortsatte ytterligare en period men efter ca 15 min spel började Täby ta över matchen. De visade prov på ett rörligt, kvickt passningsspel och vi blev lite bolltittande och var plötsligt tvåa i närkamperna. Vi skakades flera gånger av vassa gjupledspassningar men Edda i målet var vaken och tog hand om de flesta bollarna med fina utrusningar. I den 25 minuten kom kvitteringen och den var inte ologisk. Spelet var sedan ganska tillknäppt men när vi drällde lite med bollen i uppspelsfasen blev vi straffade och i matchens 42 minut tog Täby ledningen med 2-1. I paus pratade vi om vikten att ligga nära och störa med fysiskt närkampsspel, att öka rörligheten utan boll och att kommunicera bättre med varandra på planen. Allt detta blev också bättre i andra halvlek där vi dominerade den första halvtimman spelmässigt. Vi skapade några fina hörnor och ett farligt frisparksläge där Edda sköt strax över. India hade en boll i ribban och vi tryckte på för en kvittering. Istället blev det tyvärr lite mer bolldräll i backlinjen som Täby kvickt utnyttjade och kunde göra 1-3. Därefter orkade vi inte riktigt skapa något ytterligare tryck framåt. Tyvärr slutade premiären med förlust men vi mötte ett mycket bra lag och vi tar med oss det fina spelet, framförallt från andra halvlek.